Maria Casanovas

mariaQuants anys fa que col·labores amb el carnaval?

Fa 26 anys que faig Carnaval. Col·laborava amb molts actes, per exemple, al principi formava part de la comissió dels ninots amb la Maria de cal Sala. També fèiem sabó i repartíem les arengades a les persones que assistien al pregó de la tarda. Ajudava a vestir els personatges i a sorgir el vestuari dels nostres gegants. Actualment, ajudo a la butifarrada, i si pogués, encara ajudaria més.

Quins són carnavals que recordes més especialment? 

Recordo tots i cadascun dels carnavals, però especialment l’any de la Vicenteta. També recordo amb molta il·lusió el primer any, ja que vam posar ninots, i en una taula vam posar ametlles garapinyades amargants i un porró perquè la gent pugues menjar i beure. També em va agradar molt el casament del Brut i la Bruta i després el bateig.

Com veus el carnaval actualment? 

Veig el carnaval trist, no el veig alegre com abans. La gent no col·labora com abans, ja no decorem carrers. Crec que abans la gent col·laborava més. Ara el carnaval és diferent. Que és el que més enyores de les primeres edicions del carnaval? Amb la Maria de cal Sala trobàvem molt a faltar el Pep del Jovans. I ara trobo molt a faltar la Maria Sala. Vam riure molt tots junts. Tots tres sempre estàvem a punt per fer carnaval. Els anys han passat, i enyoro  especialment els que ja no hi són.

Quin consell ens donaries a la junta actual?

Molts i molts ànims, sobretot perquè necessiteu més acompanyament. Feu un bon carnaval pel nostre poble.