Ramon Cases

Què significa per tu la festa del Brut i la Bruta?

La festa per és una de les més destacades, ja que desde sempre m’han agradat molt tots els carnavals. Quan es va decidir fer-ne un a Torà sempre hi he participat i col·laborat activament.

Abans de crear-se a Torà, no fallàvem mai al carnaval de Solsona i quan es va crear aquí m’ho vaig agafar amb moltes ganes

Què és el que més t’agrada de la festa?

El que més m’agrada són els gegants i les disfresses. Ara fa anys que no em disfresso, però ho havíem fet durant molts anys amb la colla. Però la part que més visc i m’agrada, és la part de la tarda, ja que la nit de disfresses no és molt diferent d’altres Carnavals.

La tarda, però, té la seva peculiaritat ja hi ha el pregó, els gegants, la rua… per tant em decanto per la part de la tarda.

Quines coses milloraries de la festa?

Durant els anys veig que es van millorant coses. Anys enrera pensava que al matí faltava alguna cosa, ja que sinó hi havien moltes hores buides. És una pregunta difícil, però el que estaria molt bé és que hi hagin el mínim d’espais buits possibles, de manera que sempre hi hagi coses per fer i es relacioni un acte amb un altre.

Des de quan i de quina manera col·labores amb la festa?

Des de sempre he col·laborat amb la festa, ja que com he comentat en la primera pregunta sempre he viscut molt la festa quan es va decidir fer aquí , i des del primer any ens vam començar a disfressar. I des del 1994, amb la presentació del Brut, ja vaig participar-hi més activament portant gegants, ajudant amb muntar, a la barra… I actualment els dies previs donant un cop de mà en qualsevol cosa, portant gegants i amb tot el que convé.

El teu millor record del carnaval és…

Els meus millors records són els primers anys amb les disfresses a la sala. Però també destaco molt la primera vegada que ens van proposar de fer ballar per primera vegada el Brut. Nosaltres practicàvem portar el gegant amb la cara tapada per no poder saber qui era, i el dia de la presentació també és un moment que recordo amb molts nervis